Wat doe jij met jouw kennis over gezondheid

Algemeen 0 Reacties

Omdat het thema gezondheid steeds meer aandacht krijgt en mensen zich steeds bewuster zijn van hoe ze met hun gezondheid omgaan, is er sprake van een vloedgolf aan informatie die op je afkomt als het om je eigen lichaam gaat. Hierdoor kan het zo zijn dat je door al die informatie eigenlijk niet meer weet wat nu wel en niet waar is en met welke informatie je iets zou moeten doen.

Het gevolg is dat je enorm veel informatie tot je neemt en daarmee een behoorlijk grote kennisbank opbouwt. Echter, de kunst is om je te focussen op datgene wat je weet en daar eerst resultaat met boeken. Het is immers super frustrerend als je enorm veel weet, maar je tijd voornamelijk besteed aan het uitbreiden van je kennis in plaats van dat je er wat mee gaat doen.

Neem actie!

Stel dus vast wat je weet en ga concrete acties ondernemen. Hierbij kun je denken aan het dagelijks consumeren van bepaalde hoeveelheden groenten en fruit, minimaal 2 keer per week sporten, dagelijks minimaal een uur bewegen en stoppen met roken. Wanneer je begint met het uitvoeren van enkele van bovenstaande punten en jezelf ertoe dwingt om je daadwerkelijk aan de gemaakte afspraken te houden, dan zul je merken dat je al snel resultaten boekt. Met deze resultaten is het vervolgens eenvoudig om nieuwe acties te bedenken om de resultaten verder te verbeteren. Je zult merken dat de combinatie van kennis vergaren, toepassen en opnieuw kennis vergaren om het nieuw geleerde ook toe te passen enorm motiveert.

Discipline is belangrijk

Nu klinkt het bovenstaande natuurlijk vrij gemakkelijk, maar we weten allemaal dat het in de praktijk vaak niet zo eenvoudig is om jezelf ertoe te zetten om gemaakte afspraken met jezelf daadwerkelijk na te komen. Hiervoor zou je onder andere een coach kunnen inschakelen. Er zijn namelijk mensen die zich gespecialiseerd hebben in coaching voor een gezonde levensstijl. Een voorbeeld van een dergelijke coach kun je vinden op http://www.shecoaching.nl/