Een ontsteking aan de blinde darm

Gezondheid 0 Reacties

Veel mensen weten niet precies wat een blindedarmontsteking is en wat de gevolgen hiervan zijn. Daarom proberen we je in dit informatieve artikel op eenvoudige wijze te vertellen wat er bij een dergelijk ontsteking aan de hand is en wat een aantal van de symptomen zijn.

Het ontstaan van een blindedarmontsteking

Er veel gevallen is het waarschijnlijk dat de verbinding die tussen de blindedarm en de dikke darm loopt, wordt geblokkeerd. Deze blokkering kan onder andere door verharde ontlasting komen, dat de vorm van een klontje heeft aangenomen. De reden dat ontlasting in de vorm van klontjes kan ontstaan, kan onder andere komen door een voedselpatroon met te weinig vezels.

Wanneer de blindedarm door het klontje ontlasting is afgesloten, wordt verhinderd dat deze zich kan legen. Als gevolg hiervan hebben bacteriën vrij spel en kunnen ze zich eenvoudig vermeerderen. Vervolgens zorgt de toename van het aantal bacteriën ervoor dat er een ontsteking aan de blindedarm kan ontstaan.

Wat zijn de symptomen?

In veel gevallen is het zo dat de klachten die kunnen duiden op een ontsteking aan de blindedarm vrij acuut optreden en zich vervolgens in rap tempo ontwikkelen. Zaken waaraan je kunt denken zijn onder andere buikpijn in het gebied rondom de navel, koorts en een ziek gevoel. Ook kun je pijn hebben wanneer je beweegt, kun je last hebben van misselijkheid en minder trek hebben. Omdat je meerdere van deze klachten ook kunt hebben als je geen last hebt van een blindedarmontsteking, kan het soms lastig zijn om te bepalen of je nu wel of niet naar de huisarts moet.

Het is echter van groot belang dat een blindedarmontsteking wordt behandeld. Voor informatie over de behandeling, vonden we de volgende website op het internet: https://www.darmontsteking.info/blindedarmontsteking-informatie/