HRM in de gezondheidszorg

Gezondheid 0 Reacties

Het besparen van kosten is al jaren van toepassing op de zorg. Ook wordt er veel gehamerd op het verhogen van de efficiëntie. Dit zijn 2 grote doelen die men al een paar jaar lang probeert na te streven. Daartegenover staan weer dat de zorg de laatste jaren veel te kampen heeft met verzuim en flinke vergrijzing onder de medewerkers. Dat allemaal vraagt om een gedisciplineerde aanpak van de HR in de zorg. Kijk hier voor informatie over HRM diensten.

Verzuim

Om verzuim onder de medewerkers tegen te gaan is een goede aanpak nodig. Dit heeft ook met meer zaken te maken dan bijvoorbeeld alleen minder zware diensten. Het zit hem vaak ook in de motivatie van de HRM bijvoorbeeld. Ook de ambitie is daarin een belangrijke factor. Als deze 2 aspecten goed worden overgebracht op de medewerkers in de zorg zal het verzuim minder zijn. Dat komt doordat medewerkers zich gebonden voelen en zich genoodzaakt voelen om een mooie prestatie neer te zetten.

Duurzaamheid voor medewerkers

HR-Managers dienen duurzaam met hun werknemers om te gaan. Dit is in elke branche zo maar in de gezondheidszorg is dit nog net iets meer van toepassing. Het is belangrijk bij duurzaamheid dat er rekening wordt gehouden met de omstandigheden en de wensen van de werknemer. Zo willen de meeste medewerkers zich beter inzetten en kunnen zij zelf goed hun takenpakket uitvoeren. Ieder heeft zo zijn takenpakket omdat je een aangepast op de persoon schema hebt gemaakt. Het is ook belangrijk om hier zo snel mogelijk mee te beginnen.

Door de duurzaamheid ben je dus zuiniger op je medewerkers en kun je medewerkers langer hun werk laten doen. Dit is essentieel als je dit naast de vergrijzing van het vak legt. Nieuwe medewerkers zijn lastiger te vinden dan het duurzaam behouden van medewerkers. Kijk hier voor meer informatie over medewerkers.