5 tips om gezonder te leven

Lifestyle 0 Reacties

Gezonder leven is minder moeilijk dan je denkt. We geven je in dit artikel een vijftal tips waarmee je eenvoudig gezonder kunt leven.

Tussendoortjes

Tussendoortje bevatten vaak veel suikers. Daarom is het beter om een stuk fruit of kale crackers als tussendoortje te nuttigen. Ook zijn snoepgroenten een heerlijk alternatief. In de meeste supermarkten heb je keus uit mini komkommers, snoeptomaatjes en zelfs snoeppaprika’s. Echt, ze smaken heerlijk probeer het maar eens uit!

Check E-nummers

Wanneer je boodschappen gaat doen, let dan op welke E-nummers er in de producten zitten die je wilt kopen. Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar E-nummers, waardoor er veel bekend is geworden over welke nummers slecht voor je gezondheid zijn en welke je prima kunt eten. Google maar eens op gids over E-nummers, of ga naar de site van de consumentenbond en vraag naar het informatieboekje over dit onderwerp aan. Wanneer je boodschappen doet, houdt dit boekje dan bij de hand zodat je producten die de verkeerde nummers bevatten niet koopt.

Ontbijt altijd

Het ontbijt is van essentieel belang om de dag goed te kunnen beginnen. Je hebt immers een nacht lang niks gegeten en je lichaam functioneert minder goed wanneer je dan zonder een maaltijd de deur uitgaat en aan het werk gaat. Neem overigens ook goed de tijd voor het nuttigen van een ontbijt. Haastig eten zorgt ervoor dat je ook veel lucht binnenkrijgt, dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Introduceer een balansdag

Je gezondheid is belangrijk, maar het kan echt geen kwaad indien je af en toe iets ongezonds eet. Laat je er dus niet van weerhouden om in het weekend eens lekker te barbecueën of een patatje te halen. Zolang je dagen waarop je minder gezond eet maar compenseert, is er in principe niks aan de hand. Veel mensen hanteren maandag als balansdag. In het weekend kunnen ze dan een heerlijk wijntje drinken en wat lekkers bij de thee nemen, om het vervolgens op maandag wat rustiger aan te doen en enkel gezond te eten.

Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten

Deze kreet heb je vast al vaker gehoord. Of 30 minuten inderdaad de minimum tijd is die je per dag moet bewegen, weten we niet. Wat we wel weten is dat je door dat half uurtje de nodige calorieën verbrand en je lichaam soepeler houdt. Het is overigens echt niet moeilijk om half uur per dag te bewegen. Zo kun je tijdens de lunch bijvoorbeeld een wandeling maken.
Probeer de tips eens uit. De kans is groot dat je wat afvalt en je wat fitter gaat voelen.
Succes!