Het wassen van banden en velgen

Lifestyle 0 Reacties

Banden en velgen zijn de 2 dingen die een auto echt helemaal af maken. De velgen hebben uitstraling en kunnen je auto veel mooier maken. Je hebt verschillende modellen velgen die een auto stoerder maken of juist meer zakelijk. Ook heb je verschillende soorten kleuren velgen die in combinatie met de kleur van de carrosserie een auto echt helemaal een maken. Het is dus belangrijk om goede velgen te hebben als je echt een mooie auto wilt hebben. Die velgen en banden moeten dus ook goed bijgehouden worden en dat wordt nog wel eens vergeten. Banden en velgen poetsen is dus echt een must.

Tips

Het is belangrijk om de velg goed schoon te maken om de allerbeste uitstraling te hebben die je maar kan hebben op je auto. Daardoor is het altijd handig om de velg schoon te spuiten met een hogedruk spuit. Hiermee verwijder je direct straatvuil en remstof waardoor andere middelen die je nog gaat gebruiken minder werk hebben dit te verwijderen.

De velgenreiniger, die je echt moet kopen wil je het allerbeste resultaat hebben, kun je alleen gebruiken als de velg echt goed opgedroogd is. Controleer het middel wel altijd als je velgen van chroom of gepolijst aluminium zijn. Het zou kunnen dat het middel niet geschikt is. Het is zaak om de reiniger met mate op de velg te smeren zodat het niet te veel naar beneden loopt. Hierdoor zou je strepen op je velg kunnen gaan zien en dat moet je niet willen.

Hierna is het belangrijk om je velgen goed te borstelen om hardnekkige remstoffen alsnog weg te kunnen halen. Daarna is het ook handig als je ze na behandeld met een minder harde borstel. Als laatste is het dan de taak om de velgen weer goed af te spuiten. Het is het makkelijkst om dit met een tuinslang te doen bijvoorbeeld.