Bouw een website met een websitebuilder

Werk 0 Reacties

Je kunt een website laten bouwen door een professioneel webdesignbureau. Maar wat als je tijd hebt om zelf een website te bouwen, maar geen programmeur bent? In dit artikel leggen we het proces uit om een website te bouwen met een zogenaamde website builder.

Een website bouwen met een sitebuilder in acht stappen

Tegenwoordig kan iedereen een website maken. in het begin kan het behoorlijk moeilijk lijken, maar de platformen zijn zo gebruiksvriendelijk dat iedereen met een beetje doorzettingsvermogen een site kan bouwen. In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een website maakt.

  1. Kies het juiste platform
  2. Selecteer een abonnementsvorm
  3. Kies een domeinnaam
  4. Kies een ontwerp
  5. Vul je site met content
  6. Bekijk, test en publiceer je website

Selecteer een platform

Een enorm aantal bouwt sites met behulp van een websitebuilder om een ​​website te maken. Alleen Wix heeft meer dan 100 miljoen abonnees, terwijl Shopify onlangs 1,2 miljoen gebruikers passeerde.

Maar waarom gebruiken zoveel mensen een webbuilder? In de begindagen van internet vereiste het maken van een website een goed begrip van HTML en  CSS. Met een webbuilder heb je amper technische kennis nodig.

Bekende webbuilding platforms zijn:

  • Wix
  • Weebly
  • Squarespace
  • Shopify

Kies een abonnementsvorm

Ieder platform heeft een eigen abonnementsstructuur.  Probeer een platform tijdelijk gratis uit en kies daarna een abonnement dat bij je budget en persoonlijke wensen past. Voor de een is een uitgebreide service en ondersteuning belangrijk. Voor een ander is de ontwerpflexibiliteit essentieel.

Kies een domeinnaam

Een relevante en unieke domeinnaam verzinnen valt niet mee. Wil je een domeinnaam die jouw dienst of product omschrijft? Of ga je voor een unieke naam zonder betekenis die makkelijk te onthouden is? Veel domeinnamen zijn al geregistreerd door domeinhandelaren, waardoor je jouw gekozen domeinnaam bij hen  moet kopen.

Kies een ontwerp

Alle webbuilders bieden een aantal gratis standaard ontwerpen aan. Met een paar klikken selecteer je een ontwerp voor je site. De gratis designs zijn echter niet uniek, omdat deze door iedereen gebruikt kunnen worden. Uiteraard kan je het ontwerp helemaal aanpassen naar jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kleuren, lettertype en indeling van je webite.

Wil je echt een uniek(er) ontwerp? Dan kan je een betaald design aanschaffen of een designbureau inschakelen. Dit brengt wel een extra kostenpost met zich mee.

Vul je site met content

Tekst, afbeeldingen en andere content zijn heel belangrijk. Een goede tekst zorgt niet alleen voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines. Een goede tekst zorgt er ook voor dat jouw bezoekers sneller tot een koop overgaan of sneller een afspraak met je inplannen.

Hetzelfde geldt voor goede foto’s. Mooie, sprekende en unieke afbeeldingen wekken vertrouwen en werken conversieverhogend.

Bekijk en test uw website

Begin met het kritisch kijken naar je site. Wat kan je verbeteren? Werken alle links? Functioneert  de site ook goed op je telefoon of tablet? Staan er spelfouten in? Werken alle formulieren goed? Laat je site ook door familie, vrienden en collega’s beoordelen. Publiceer je site, nadat je alles hebt aangepast. Daarna is het zaak om je data te monitoren en te analyseren. Gebruik deze analyses om je site steeds verder aan te passen om zo je conversie verder te optimaliseren.