Luchtvervuiling op het werk

Werk 0 Reacties

Misschien ken je het wel, je komt fris en fruitig op je werk om vervolgens binnen enkele uren erg suf te worden. Na de lunch wordt het nog erger en voor je het weet val je zowat in slaap. Snel loop je naar het koffieapparaat om ervoor te zorgen dat je niet achter je beeldscherm in slaap valt. Maar zeg nou zelf, dat is toch eigenlijk geen oplossing? Hoogste tijd dus om iets aan de luchtvervuiling op kantoor te doen, hierover gaat dit artikel.

Ventilatiesystemen

Hoewel de meeste kantoren een ventilatiesysteem hebben, functioneren deze vaak uitermate slecht. Het is dus belangrijk om niet alleen een goed systeem aan te schaffen, maar deze ook goed te laten onderhouden. Werk je daarnaast in een stad of ander druk gebied? Dan kun je beter de ramen en deuren niet te vaak opendoen, aangezien je dan veel vervuilde lucht naar binnen laat.

De luchtvochtigheid

Een ander belangrijk punt om voor een gezond luchtklimaat te zorgen, is door de luchtvochtigheid op een normaal niveau te houden. Daarbij is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de temperatuur in de werkruimte is afgestemd op de luchtvochtigheid. Doe navraag bij de leveranciers van de diverse apparaten om ervoor te zorgen dat je weet dat je de juiste afstemming tussen deze twee componenten hebt.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er met name twee belangrijke aspecten waarmee je rekening kunt houden om de luchtkwaliteit op kantoor op een correct niveau te krijgen en daarmee de luchtvervuiling te verhelpen. Maar wist je overigens dat je thuis ook eenvoudig de luchtkwaliteit kunt verbeteren? Het zou je namelijk verbazen hoeveel woningen een slechte luchtkwaliteit hebben, zonder dat de eigenaar dat weet!