Vervang gewone bureaustoel

Werk 0 Reacties

Je hoort steeds vaker dat veel zitten slecht voor je is. Zo zeggen ze zelfs “Zitten is het nieuwe roken!”. Veel zitten kan namelijk zorgen voor hart- en vaatziekten of diabetes. Bovendien zorgt het ervoor dat we makkelijker in depressie komen, gevoeliger zijn voor borstkanker en het de levensduur verkort. Dit kunnen we gelukkig allemaal voorkomen. De volgende alternatieven voor onze standaard bureaustoel zijn een stuk gezonder voor ons lichaam. Gelukkig bieden sites als officetopper de alternatieve stoelen en de gewone bureaustoel aan.

Fietsen op kantoor

Een van de nieuwste trends zijn bureaus waarbij we altijd in beweging zijn. Zo kun je tegenwoordig bureaus met een loopband vinden en andere variaties zorgen ervoor dat we achter het bureau een fietsende beweging kunnen maken. Hierdoor zijn we een stuk actiever tijdens de dag. Bovendien zorgt het ervoor dat we veel energieker zijn, in plaats van dat we onze vaste plek op de bank binnen enkele seconden weer claimen. Het is wel belangrijk om af te wisselen. Dit is het beste voor onze gezondheid.

Verstelbaar zit-sta bureau

Er zijn een groot aantal bureaus waarbij we staand kunnen werken, maar ook staand werken is niet de meeste gezonde optie. We moeten hierin kunnen afwisselen. Zo kunnen we de hoogte van een zit-sta bureau verstellen. Dit is de perfecte optie om staand en zittend werken af te kunnen wisselen. In dit soort bureaus kun je over het algemeen kiezen tussen handmatig en automatisch verstelbare varianten.

Stabiliteitsbal

Deze optie is al een tijdje in beeld op kantoren. Deze zorgt ervoor dat we goed recht blijven. zitten. Zo belasten we onze rug niet te veel. Er zijn stabiliteitsballen die gespecialiseerd zijn voor op kantoor, maar om het eerst uit te proberen kun je voor een goedkopere standaard variant kiezen die je vaak ook terugvind in sportscholen. Het is een stabiliteitsbal, maar is hij is juist onstabiel en door kleine aanpassingen van ons lichaam houden we de bal stabiel. Dit is heel erg goed voor de buik- en onderrugspieren.

De stoel die mee beweegt

Het is een van de laatste trends en we zien hem steeds meer: bureaustoelen die met je lichaamsbewegingen mee bewegen. Je hebt zoiets als een balance kruk. Dit lijkt een kleine barkruk, maar hij kan veel meer. Je bent, net als bij de stabiliteitsbal, heel de dag in beweging, want de kruk beweeg alle kanten mee op. Hierdoor blijf in de juiste houding en zul je niet verkrampen tijdens je werk.