Kokend waterkranen

Wonen 0 Reacties

In de meeste nieuwe keukens die je koopt zie je ze steeds vaker terug. De kokend waterkranen zijn enorm populair en daar zijn zo redenen voor. Toch denken ook veel mensen aan gevaar bij kokend water. Als je lichaam in aanraking komt met kokend water is dit natuurlijk enorm schadelijk. Dit tegenargument weegt echter niet op bij alle voordelen en maatregelen die zijn getroffen om verbranding tegen te gaan. Kijk hier voor meer gespecialiseerde informatie over kranen.

Voordelen

Er zijn meerdere voordelen aan de kokend waterkraan. Het voornaamste voordeel is dat je kokend water dus uit de kraan krijgt waardoor je sneller eten en drinken bijvoorbeeld klaar kunt maken. Ook is de kraan energiezuinig omdat er weinig water wordt verspild en omdat de waterkoker de keuken kan verlaten.

Om gevaren tegen te gaan zijn er nog wat voordelen aan de kraan toegevoegd. Zo zit er een knop op die het onmogelijk maakt voor (jonge) kinderen om de kraan zomaar aan te zetten. Bij omgevallen waterkokers zijn kinderen vaak het slachtoffers en dus is de knop van groot belang om de kraan aantrekkelijk te maken. Naast het kokend water kun je bij sommige kranen ook nog kiezen voor heet water of juist ijskoud water.

Merken

Quooker is het grootste en bekendste merk als je het hebt over kokend waterkranen. Dit komt omdat zij de kranen hebben uitgevonden. Daarnaast zijn er ook nog andere merken die zich bijvoorbeeld richten op design of andere varianten maken op de kokend waterkraan. Zo’n merk is bijvoorbeeld Floww. Zij richten zich op design en hebben bijvoorbeeld ook een variant waar ijskoud water uit de kraan komt. Naast deze 2 merken heb je ook nog andere merken zoals Grohe et cetera die een kokend waterkraan aanbieden. Deze merken zijn echter wel opvolgers van de originele kokend waterkraan. Voor de echte originele kwaliteit moet je dus bij Quooker zijn.